jueves, 29 de mayo de 2008

DOS ESTUDIS SOBRE LES TERAPIES NATURALS, UN SOBRE ELS HABITS I USOS QUE ELS ESPANYOLS FAN DE LES TERÀPIES NATURALS REALITZAT PER L'OBSERVATORI DE TERÀPIES NATURALS I UN ALTRE SOBRE L'EFICACIA DE L'ACUPUNTURA I LES TERAPIES MANUALS RALITZAT A L'HOSPITAL DE MATARÓ.

Arrel de la roda de prensa que va dornar la Maria Geli a la Conselleria de salut el passat 26, molts medis de comunicació s'han fet ressó dels dos estudis presentats sobre les Teràpies Naturals.

Un estudi sobre els hàbits i usos de les teràpies Naturals a tot Espanya presentat per l'observatori de Teràpies Naturals i l'altre sobre l'eficacia de l'acupuntura i les teràpies manuals aplicades a la cervicàlgia i dorsàlgia ralitzat a l'Hospital de Mataró.

Aquí podeu veure alguns links on han sortit diferents articles al respecte d'aquests estudis:

EL PERIÓDICO

Un estudi avalat per Salut analitza l'eficàcia òssia de les teràpies manuals

• El 37,5% dels catalans recorren amb freqüència al ioga o l'acupuntura

Una sessió setmanal d'osteopatia o d'acupuntura, rebudes durant tres mesos, redueix fins al 50% la intensitat del dolor a les vèrtebres cervicals o dorsals, i permet prescindir del 40% dels fàrmacs contra el dolor (analgèsics) que els afectats prenien de forma habitual. Aquest és el resultat d'un estudi que ha impulsat la Conselleria de Salut per conèixer el grau d'eficàcia de totes dues tècniques terapèutiques, definides com a naturals perquè els que les apliquen no utilitzen aparells ni substàncies químiques.

Per veure tota la notícia: El Periódico

AVUI

El mal d'esquena es redueix a la meitat amb acupuntura.

Un estudi de l'Hospital de Mataró demostra que certes teràpies naturals disminueixen el consum d'analgèsics.
Geli descarta oferir aquests tractaments en la sanitat pública.

L'aplicació de dues teràpies naturals, l'acupuntura i l'osteopatia, ha aconseguit reduir a la meitat la sensació de dolor en pacients amb mal d'esquena crònic i un 40% el consum d'analgèsics i d'antiinflamatoris. Aquests són els principals resultats preliminars d'un programa pilot que el departament de Salut va engegar el setembre del 2005 a l'Hospital de Mataró amb l'objectiu d'avaluar l'eficàcia de les teràpies naturals en el tractament del dolor de les zones cervical i dorsal. En l'estudi hi han participat 268 pacients: el 84% eren dones i la mitjana d'edat, 50 anys.
Avui

EL PUNT

Un estudi conclou que les teràpies naturals redueixen el dolor a la meitat en només tres mesos.

Una prova pilot indica que el consum d'analgèsics entre els pacients baixa un 40%
Tothom intueix que les teràpies naturals actuen de manera beneficiosa sobre l'organisme, però des d'ahir aquesta tesi té a Catalunya un estudi que ho confirma. Es tracta de la prova pilot que s'està fent a l'hospital de Mataró i que indica, en els seus resultats preliminars, que els pacients amb dolor crònic d'esquena noten una reducció d'un 50% en la intensitat de les molèsties després de sotmetre's, durant tres mesos, a teràpies alternatives com sessions d'acupuntura i osteopatia.

Per veure tota la notícia: El Punt

LA VANGUARDIA

SALUT AVALA LES TERÀPIES NATURALS. La Vanguardia 28/05/2008

El 13% d'espanyols i el 22% de catalans van utilitzar medicines alternatives en el 2007

Per veure la notícia: La vanguardia

No hay comentarios: