lunes, 22 de diciembre de 2008

QUE ES LA PERMACULTURA???


Cada vegada es parla més de la "Permacultura" , esta en voga...però potser no sabem massa bé de que es tracta, el que es clar es que hi han certes paraules paraules que hi són clau com ecologia, sostenibilitat, agricultura, cultura...... Aquest article potser ens aclarirà una mica més tot aquest tema.

Xavier

Permacultura: més enllà del jardí

El moviment s'ha estès des del disseny agrari a una manera d'edificar llars i comunitats que s'abasteixen a si mateixes. Visitem una casa californiana concebuda al voltant d'aquesta idea. Els proporciona aliments, aigua i energia. I no hi han renunciat a l'estil.

El terme "permacultura" fou encunyat a partir de la fusió entre "permanent" i "agricultura" en el decenni de 1970 pels ecologistes australians Bill Mollison i David Holmgren, qui buscaven una alternativa a l'agricultura industrial i els seus efectes destructius sobre el medi ambient: contaminació química, erosió dels sòls, pèrdua de biodiversitat i altres perills.
En el seu llibre Permaculture One,
a partir de la seva pròpia experiència, teoritzaren sobre una manera més sostenible, o "permanent", de veure l'agricultura. La seva definició original parla d'un "sistema integrat i en constant evolució, capaç d'albergar espècies de plantes i animals perennes, o que puguin perpetuar-se i que siguin útils per a l'home."
Degut al fet que el concepte s'ha guanyat el reconeixement i ha estat adoptat arreu del món, ha sobrepassat el seu objectiu inicial, centrat en l'agricultura sostenible, i és ara utilitzat com a terme genèric que designa una més inclusiva "cultura sostenible."

Per veure tot l'article clica aquí

No hay comentarios: